|
| Ans: - C is a general purpose, structured based and middle level programming language. |
2) Name the developer of C Language
|
| Ans: - Dennis Ritchie |
3) In Which year C language was developed
|
| Ans: - C language was developed in 1972 at bell laboratories of AT&T located in U.S.A. in 1972. |
4) Name the platforms on which C Language Runs
|
| Ans: - It works on various platforms i.e Window XP/7/8.1/10 and UNIX OS |
5) Why C Language is considered as base of other languages
|
| Ans: - C programming language is considered as
the base of other programming languages because most of the compilers,
kernals and JVMs are written in C language that is why it is known as
mother language |
6) Why C Language is considered as middle level programming language
|
| Ans: -C Language is considered as middle level
programming language because it support the feature of both low-level
activities and high level activities. |
7) Name the features of C language
|
| Ans: -There are various features of C language: - |
| 1) Simple Language: - |
| 2) Machine Independent or Portable Language: - |
| 3) Mid level programming language: - |
| 4) Structured programming language: - |
| 5) Faster: - |
| 6) Recursion: - |
| 7) Pointer |
| 8) Rich Library |
|
8) Name the Programming languages that were developed before C programming language.
|
| Ans: - |
| Language |
Year |
Developed By |
| Algol |
1960 |
International Group |
| BCPL |
1967 |
Martin Richard |
| B |
1970 |
Ken Thompson |
| Traditional C |
1972 |
Dennis Ritchie |
| K & R C |
1978 |
Kernighan & Dennis Ritchie |
| ANSI C |
1989 |
ANSI Committee |
| ANSI/ISO C |
1990 |
ISO Committee |
| C99 |
1999 |
Standardization Committee |
9) Find the error in first C Program
|
| #include<stdio.h> |
| #include<conioh> |
| void main() |
| { |
| clrscr(); |
| printf(“Hello Safal); |
| getch(); |
| } |
|
Ans. Error are . and “ Correct answer is
| #include<stdio.h> |
| #include<conio.h> |
| void main() |
| { |
| clrscr(); |
| printf("Welcome to C Tutorial"); |
| getch(); |
| } |
| | |
No comments:
Post a Comment